Blog sayfamızda yeni bir seriye başlıyoruz, hangi dalış noktasına gittik, o lokasyonda hangi deniz canlılarını gördük, hangi dalış okulu ile dalışımızı yaptık, gibi bilgileri sizlerle paylaşacağız bir nevi başlıkta da yer aldığı gibi dalış günlükleri gibi düşünebilirsiniz. İlk duraklarımız Bodrum Büyük Reef ve SG 115 dalış lokasyonları. Misafir yazar olmak isterseniz, bize yazınızı gönderebilirsiniz, çok memnun oluruz.
7 Haziran’da Bodrum’da Happy Bubbles Dalış Okulu ile günübirlik dalıştaydık. Gümbet adresli okulun teknesinde saat 8:30 gibi buluştuk. Dalış okulu ortaklarından Yener Çeltikçi, dalış rehberlerimiz Harun ve İlyas, kaptanımız ve diğer misafir dalgıçlarla tanıştıktan ve dalış ekiplerini oluşturduktan sonra limandan ilk dalış noktamız için yola çıktık.
Bodrum Büyük Reef
Kısa bir yolculuk sonrasında Büyük Reef’e vardık. Büyük reef etrafında bir halka çizerek tamamladığımız yaklaşık 40 dakikalık dalış su altı canlılığıyla bizi çok etkiledi. 6 – 7 metrelere inmeden gözükmeye başlayan lagoslara, biz daha da derine inmeye başladıkça orfozlar eşlik etmeye başladı. Resif boyunca halkalar çizen silüetleriyle, Ege Denizi’nin gerçek sahipleri insanı gerçekten heyecanlandırıyor. Biz bu hareketliliğe alışana kadar, özellikle dalışın ilk 10 dakikası Buddy-Watcherlarımız sürekli titredi. Ben ve badim, birbirimize sürekli sinyal göndererek gördüğümüz balıkları gösteriyorduk. Heyecandan olsa gerek, rezerve düştüm ve dalış amirimin cihazını titreterek işaretimi verdim. Güvenlik durağı noktamıza doğru yükselirken irili ufaklı bir sürü balık görmeye devam ettik; bunların içinde deniz tavşanı, müren, sarpa ve asker balıkları da vardı. Ekibimizden biri yalnız başına gezen bir de barakuda gördüğünü iddaa etse de, dalış grubundan bana arka çıkan olmadı. Bu konu hala tartışılıyor 🙂 Yüzey için yükselmeye başladığımızda bizi tekne atıklarıyla karın doyurmaya alışmış melanuryalar ve karagözler bekliyordu. Büyük Reef o kadar keyifliydi ki, dalış sonrasında ekipmanlarımızı bırakıp, biraz daha yüzerek tadını çıkardık.
Su altı yaşamına hayran kaldığımız bu dalışın tek olumsuz yanı resif boyunca kayalara takılmış misinaları görmüş olmaktı. Canlılığın bu kadar büyüleyici olduğu bir lokasyonda misinalar ile karşılaşmak tatsızlıktı.
SG 115
İkinci dalış noktamız, Büyük Reef’ten sadece birkaç kilometre açıktaki Karaada’nın güneyinde yer alan SG 115 isi. Eski bir sahil güvenlik teknesii olan batık, yapay bir resif görevi görmesi için bağışlanmış ve 2007 yılında batırılmış. Ve yine resif olarak kalması, etrafındaki yaşama zarar vermemesi adına bazı aksamlar teknenin içerisinden çıkartılmış. SG 115’in uzunluğu 29 metre ve teknenin burun ve kıçından güverte altına inebildiğiniz batık 18 – 30 metre derinliklerinde yatıyor. İlk dalışımıza göre su altı canlılığının çok daha sakin olmasına rağmen SG 115 dalışı, batığı bütün haşmetiyle kum zeminde nasıl uzandığını görmeye değer. Dalış sırasında teknenin kabinine girmek, güvertesinin üzerinde dolaşmak mümkün. Ve tabii ki en iyi su altı karelerini yakalamak için en doğru adres diyebiliriz.
Eğitmenlerimiz ile dalış loglarımızı doldurduğumuz ve çaylarımızı içtiğimiz yarım saatlik limana dönüş yolu sonrası, Happy Bubbles’tan tekrar görüşmek üzere ayrıldık. Misafirperverliği ve ilgisi için dalış okuluna ve işletmecilerine candan teşekkürler.
Happy Bubbles’a aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.
http://happybubbles.com/tr/
https://www.instagram.com/happybubblesdive/
Keyifli Dalışlar.
projectinblue
[products ids=”233,234,235″ columns=”3″]