ROV& Su altı Görüntüleme

Tag: kaş dalış

“Bir Hafta Sonumuz Var” Diyenlere Happy Bubbles’dan Konaklamalı Dalış Turu

Denizden, dalıştan çok uzak kalmamak için hafta sonuna harika bir program yapmak isteyenler, bu yazı sizin için. 🙂 Dalış hem özen hem de zaman gerektiren bir spor, hazır gitmişken biraz daha kalalım onca malzeme taşıyoruz diye diye uzayan dalış tatilleri çok keyifli ancak bizim gibi dalış severler tatillerin aralarını çok açmamak için küçük kaçamaklar arıyor. İşte bu sene, bir hafta…

Yeni Dalgıcın 10 Tipik Hatası

Scubayla yeni tanışanların düştüğün 10 önlenebilir hatayı paylaşıyoruz bugün: 1. Bir başına duran tüp Sabitlemediğiniz her dalış tüpü potansiyel birer kaza davetiyesidir. Ağırdırlar, üzerine düştükleri şeyi – bu bir regülatör veya gauge olabilir – zedeleyebilir veya kırabilirler (ayaklara dikkat). 2. Buğulu maske Her dalış rutininin vazgeçilmezi olan maske hazırlığını unutmamak gerekir. Buğu önleyici kullanın veya tükürüğünüzle camlarınızı ovaladıktan sonra temiz…

Denizlerimizin Kirliliğine Dikkat Çekmek İçin 18 Bin Adet Kullanılmış Plastik Bardaktan Mağara Yapan Sanatçı: Von Wong

Bir fotoğraf sanatçısı olan Benjamin Von Wong, plastik kullanımının dünyamızı ne hale getirdiğine dikkat çekmek amaçlı yaptığı çalışmalarına bir tanesini daha ekledi. “Plastikfobi” ismini verdiği mağara, 18 bin plastik bardaktan oluşuyor. Detaylar ve daha fazlasını içeriğimizde bulabilirsiniz.  “Plastikfobi” mağarası insanların içerisinde gezerken güzel fotoğraflar çekmesini ve sanatın tadını çıkarmasını sağlarken bir yandan da çevre kirliliğine dikkat çekmeyi amaçlıyor. Tek bir…

Neden Dalış Sigortasına İhtiyacınız Var?

Dalış seyahatleri peri masala gibi anlatılabilir, ancak ertesi gün dalışının ters gideceğini kimse aklına getirmek istemez. Tamamen sigortalı bir araç veya taksiyle havaalanına gidersiniz, kamu sorumluluk sigortası olan bir havaalanında check-in yapar, sigortalanmış bir uçağa binersiniz vs. Ancak dalgıçlar dalış seyahati sigortasının kayıp para olduğunu düşünürler; oysa ki dalış sigortaları duty-free alışverişinizden daha düşük maliyetlidirler. Bazen bütün hazırlık ve önlemlere…

Kite Surf ve Yelken Bir Arada: Kitetender

Hollandalı Kitetender‘ı hiç duymuş muydunuz? Peki ya kiteboating? Şöyle anlatalım, bu bir yelken ve kite surf hibridi – kontraplak gövde ve fiberglas takviye ile 440 cm’lik bu küçük dev güzel bir günde 20+ knot/saat hız yapabiliyor. Zahiri rüzgardan daha hızlı gitmek Havada bir kite (uçurtma) olduğunda, bu tekneden daha hızlı bir gövdenin sizi çektiği anlamına geliyor. Ve böylece bir yelkenliden…

Fuar Değil Festival: boot Düsseldorf’un Ardından Akılda Kalanlar

boot Düsseldorf teknelere ve su sporlarına kendini adayanlar için 9 günlüğüne kurulmuş bir mabet sayılabilir. Ekipman eksiklerini tamamlamak için kampanyalı ürün kovalayanlar veya sektörün en bilinen isimlerinin milyon dolarlık teknelerini gezmek isteyenler kadar, bizim gibi yeniliklerden haberdar olmak isteyenler için de mükemmel bir fırsat. Bunun yanında fuarın kendine has atmosferinde biraz kendimizi ve işi gücü unutmak da çok güzel. Her…

Instagramda Meşhur Bir Balıkçı: Roman Fedortsov

“Meşhur Balıkçı” dediğimizde aklınıza bir meyhane gelmesin, ustaca hazırlanmış mezelerden, dolaptan seçtiğiniz balıklardan bahsetmiyoruz bu yazımızda. Bu yazımız, Rusya’da Murmansk şehrinde yaşayan, Roman Fedortsov’un instagram ve twitter hesapları ile ilgili. Kendisi denizin derinliklerinden daha önce görmediğiniz, aslında hayal bile edemeyeceğiniz canlıları paylaşıyor. Biz bu yazıyı hazırlarken 499k takipçisi vardı… Paylaştıklarından bazıları bir korku filminden fırlamış gibi, bazılarının gerçek olup olamacağını…

Kusursuz Bir Balıkçının Profili: Kambur Balina

Kambur balinaların, binlerce balığı aldatarak nasıl mideye indirdiğini izleyin! Kambur balina, dünya üzerindeki en büyük ağızlardan birine sahip, aynı zamanda ona yakışır bir de iştaha. Otobüs büyüklüğündeki memeli günde 2500 kiloya kadar balık tüketebiliyor. Yeni bir araştırma, kambur balinanın nasıl bu kadar balığı yakalayabildiğine dair bir sırrı gün ışığına çıkarıyor: Dev memeli, balıkların kendisine gelmesini sağlıyor. Kambur balinaların zaten birden…

İzmir’de Doğal Hayat İçin: Yapay Resifler

İzmir büyükşehir belediyesi, balıkçıların önemli geçim kaynağı kalamarın neslini devam ettirmesini sağlamak için denizin 22 metre derinliğine kamalarların yumurtlaması için yapay resif yerleştirdi. Bir yılda 1.5 milyon kalamar doğaya kazandırıldı. Gümüldür açıklarında dalgıçlar, Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi ile birlikte hayata geçirilen proje kapsamında, küçük ölçekli balıkçılığın en önemli gelir kaynaklarından kalamarların kirlilik ve yanlış avcılık yöntemleri nedeniyle hem doğal…