boot Düsseldorf teknelere ve su sporlarına kendini adayanlar için 9 günlüğüne kurulmuş bir mabet sayılabilir. Ekipman eksiklerini tamamlamak için kampanyalı ürün kovalayanlar veya sektörün en bilinen isimlerinin milyon dolarlık teknelerini gezmek isteyenler kadar, bizim gibi yeniliklerden haberdar olmak isteyenler için de mükemmel bir fırsat. Bunun yanında fuarın kendine has atmosferinde biraz kendimizi ve işi gücü unutmak da çok güzel. Her salonda kurulan özel etkinlik alanları ile sadece gezerek değil, eğlenceli aktivitelere katılarak da fuarın tadını çıkarabilirsiniz. İster sörf, ister dalış, ister yelken, bir çok aktivite sizi bekliyor. Özellikle çocuklar için aktiviteler daha da fazla.

Sayılarla boot Düsseldorf 2019

Boot 2019 bu sene 50’nci senesini kutladı ve organizatörün bildirdiği rakamlara göre yeni bir rekor kırmış gibi gözüküyor. Toplamda 73 ülkeden 2.000 katılımcı, 220.000 metrekare stand alanı ve 100’ü aşkın ülkeden Düsseldorf’a sadece 9 günlük fuarı görmek için gelmiş 250.000 su sporları fanıyla Boot dünyadaki en büyük su sporları fuarı olmaya devam ediyor.

Dikkatimizi Çeken Yeni Dalış Teknolojileri

Bu sene bizim gözümüzden kaçmayan ve/veya bir süredir takibimizde olan üç Yeni’ye yer verdik:

Serenity Concept

Serenity Concept, Fransız bir jeolokasyon girişimi. SERENITY S² teknik ve profesyonel amaçlı dalışlar için geliştirilmiş sistem S2 iki ana parçadan oluşuyor: biri tekne altındaki bir beacon ve ikincisi ise dalgıcın kolundaki dalış bilgisayarı. Dalış teknesi ile dalgıç aranızdaki bir kilometreye kadar varan mesafe içerisinde; beacon ve ona bağlı bir pusula sistemi sayesinde bilgisayar, teknenin yönünü ve mesafeyi bildirerek dalgıca tekneye dönerken kılavuzluk ediyor.

Sistem üreticinin iddaasına göre, 1 metrelik bir keskinlik ile teknenin yerini gösterebiliyor.

Paralenz

Danimarkalı genç üreticisi, geçen seneye göre daha geniş bir standa terfi etmiş. Paralenz, sadece dalgıçlar için geliştirilmiş bir dalış kamerası ve Paralenz+ – ürünün yeni sürümü diyelim, 250 metreye kadar su geçirmez, aerospace-grade alüminyum gövdesi ile bir güven uyandırıyor.

paralenz.com’dan alıntıdır.

Fiyat merak edenler için, bilindik aksiyon kameralar ve aksesuar setleri ile kıyaslandığında fiyat anlamında çok ciddi bir fark yok.

Biz yazılım tarafında, ayrıntı vermek gerekirse beyaz ayarında bazı tutarsızlıklar yaşayan ilk sürümün hatalarının giderildiğini düşündüğümüz bu ürüne satın almadan önce biraz daha vakit tanımaya karar verdik.

Ibubble

Otonom, kendi kendine hareket eden bir drone fikri insanı heyecanlandırıyor: Su altında, hem de 40 metre derinliğe kadar sizi bir saat boyunca takip edecek, bilekliğinizdeki kumandadan kolayca mod değiştirdiğiniz bir su altı drone’u Ibubble. 2 adet 1000 lümenlik entegre ışık ile beraber geliyor. Size sadece Paralenz veya Gopro gibi bir aksiyon kamerayı alıp drona takmak kalıyor.

Perakende fiyatı 4000 EUR. Ürün otonom olduğundan diğer ROV (Remote Operated Drone) drone’larla elma – elma kıyaslamak çok mümkün değil. Ancak türünün ilk ve tek örneği Ibubble’ın şöyle bir artısı var, Ibubble’ın zengin bir aksesuar yelpazesi var ve isterseniz bu sarı canavarı 100 metre kablolu bir ROV gibi kullanabiliyorsunuz.

2018’den beri ilk siparişimizi beklediğimiz Fransız üretici bu sene ilk çeyrekte önsipariş dönemi siparişlerin hepsini teslim edeceğini söyledi. Bu güzel. Şu an piyasadaki tek otonom drone olan Ibubble için masmavi ve önü açık bir okyanus var.

Bonus: Jobe

Jobe’nin standı eğlenceliydi. Sanal gerçeklik gözlüğüyle markanın stand-up paddle board’larından birinin üzerinde kendimizden geçtik. Bu tecrübeden sonra projectinblue olarak kendi aramızda, suyun üstünde de vakit geçirmeye söz veriyoruz 🙂

Sevgiler,
projectinblue

Yorum Yapın